Työhyvinvointi syntyy työstä ja elämästä

Työhyvinvointi on yhteydessä tuottavuuteen, laatuun, palvelukykyyn, luovuuteen ja innovaatioihin – sekä ihmisen terveyteen ja työkykyyn. Siitä kannattaa pitää huolta!

Ihminen on kokonaisuus: ei ole yhdentekevää, millaiseksi hän oman työnsä kokee. Työntekijä tuo mukanaan työpaikalleen koko persoonansa ja yksityiselämänsä. Vastaavasti hän vie työpaikaltaan muuhun elämään työssä saadut kokemukset ja tunteet.

Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin määritelmään kuuluvat työn ja työympäristön lisäksi työkyky, terveys, persoonallisuus ja reagointitavat. Työpaikan ihmissuhteet ja johtaminen vaikuttavat ratkaisevasti työhyvinvointiin.

Työhyvinvoinnin kokemus on herkkä siihen vaikuttavien tekijöiden muutoksille. Sen sijaan yksilölliset reagointitapamme ovat muutosten keskellä melko pysyviä. Ne on tärkeä tiedostaa, jotta niitä voi kehittää. Usein pelkkä ymmärrys omasta kokonaistilanteesta helpottaa jaksamista.

Työnhallintaa voi onneksi oppia sekä työtä ja työoloja voi kehittää. Siihen tarvitaan työpaikalla yhteistyötä ja kommunikointia. Työnohjaaja tai valmentaja voi tukea yksilöä ja työyhteisöä hyvinvoivan työpaikan rakentamisessa. Työn rakennustyömaalla tekevät kuitenkin työntekijät ja johto yhdessä – eikä sitä voi ulkoistaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s